Pohjoista puskurikapasiteettia Pohjoisen osaajan viestien välittäminen keskusteluun, mutta ei kiveen hakattuina tai hakattaviksi

Macron, Mikkel ja Marin

  • Macron, Mikkel ja Marin

Aika lauhaa.

Ikäpolveni lopetti osaamisensa politiikassa yhteisten asioiden hoitamisena niihin aikoihin, kun itse tulin mukaan: 1980-luvun puolessavälissä. Sen saattoi nähdä, kokea ja haistaa. Siitä huolimatta me yritimme tätä maailmaamme tuhota kahden laman verran, kun isoveljillemme riitti Vietnam.

Nyt näyttää siltä, että ruoriin on asettumassa uusi ikäpolvi näiden ydinvoimaloita rakentaneiden tilalle. Viimein Halla-aho ja Soini eri maissa ja mantereilla joutuvat väistymään ja tilalle tulee sellaisia nuoria, joilla on märät säpikkäät ja korvantaustat. Kolmen nimet olen laittanut päivityksen otsikkoon. Ranskalainen, lappilainen ja tamperelainen.

Minusta meidän Trumppien ja Pekkaristen tulisi nyt pistää pillit pussiin ja kävellä etelätuulella pohjoisen meren rannan jäälaultalle. "Paljon tinasit, paljon pilasit, viimein kolvis kylmeni".

Väistyminen vallan kahvoista kannattaa tehdä kauniisti ja hitaasti niinkuin vanhusten rakastelu. Varoen rikkomasta tai isosti kiihtmättä. Ei sillä lailla kuin Suomen Kuvalehden nykyinen päätoimittaja, jolla on elämäntehtävä, joka ensin epäonnistui Kanava-lehdessä ja nyt on ajanut karille Kanavan populaaripainoksessa.

Se on aika rumaa kun vanheneva ihminen kusee kintuilleen. Tiedän, koska olen sitä usein tehnyt.

Kuka tässä ihmisen maailmassa nyt on viisaiden joukoissa? Sellaisia me lajina tarvitsisimme, koska aikaa koko lajin säilyttämiseen ei ole kovin pitkään. Erään osaajan,  1976 syntyneen, mukaan saman verran kuin on kulunut kuuluisasta kohtauksesta Köyliön järven jäällä. Siinä kohtauksessahan Lalli-niminen varsinaissuomalainen talonpoika tappoi saksalaistaustaisen "Heinrich"-nimisen piispan kirveellä.

Lisää aiheesta:

Kuka oli herra Heinäricki - Piispa Henrikin arvoitus (Mikko K Heikkilä, Tampere University Press, 2016)

kuva: "Mennyttä aikaa etsimässä", kuvaaja tuntematon (kirjoittaja keskellä kööriä, 2. tenori)

Aamun "kevennys" löytyy Helsingin sanomien digi-versista ja sen tausta-artikkeli avautuu vain lehden tilaajille:

"Nykyinen edustuksellinen demokratia on vain näennäistä kansanvaltaa, sillä se ei ota huomioon massojen joukkoviisautta, Timo Honkela väittää. Valtava määrä ihmisten tietoa, ymmärrystä ja kokemusta jää käyttämättä, kun päätöksenteko on kanavoitu pienelle joukolle, joka valitaan neljän vuoden välein."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Valta turmelee hyvänkin miehen. SKDL:n Rovaniemen maalaiskunnan pitkäaikainen kunnallispolitiikko Osmo Salla sanoi minulle, että kunnallismiehen tauti on pahin sairauksista.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Siksi kai olenkin 12 vuotta ollut poissa kunta- ja paikalla alue-politiikassa (CoR), Hemmo. Ja Sinä kokonaan poissa.
Me "turmeltumattomat", #eiksnii

Toimituksen poiminnat