Pohjoista puskurikapasiteettia Pohjoisen osaajan viestien välittäminen keskusteluun, mutta ei kiveen hakattuina tai hakattaviksi

Kuntien vallassa

Nykyeduskunnassa on 162 kansanedustajaa, jotka samaan aikaan ovat kunnissaan ja maakunnissaan merkittävissä päättäjäasemissa.

Nykyinen laki takaa kunnille itsehallinnon eikä sitä ole kuluneella kaudella haluttu muuttaa - tai siis kyetty muuttamaan: onhan siinä ollut tuppurainen tappuraisen takuumiehenä ja -naisena.

Kummallekin äänet kertyvät kuntalaisilta.

 

Kun sote-uudistus kaatui, yksi suurimpia kompastuskiviä oli kuntarakenneuudistuksen kaatuminen: kunta ja sen edustajat (siis 162 kpl) eivät voineet 19.4. 2015 mielessään edes ajatella sellaista mahdollisuutta, että heidän kotikuntansa olemassaolo sairaaloineen kaikkineen jotenkin voisi olla uhattuna.

Ei ennenkuin 20.4. 2015.

Kuinkahan moni 2000:sta ehdolla olevasta antaa lupauksen keskittyä kansanedustajana koko Suomen valtion asioiden päättämiseen ja lupaa samalla jättää kuntien johtamisen niille, jotka eivät ole eduskunnassa laatimassa mm kuntia, maakuntia ja sote-rakennetta varten "seuraavan portaan säädöksiä".

Eipä kun käsiä ylös: kuka haluaa keskittyä eduskunnassa eduskunnan asioihin?

No niin, Smolnassa ja Säätytalolla tavataan!

20.4. jälkeen.

Ei ennen.

Nykykielellä käännetty Suomen kansan sananlasku:

"Jos kotisi vieressä on kuusi, Sinun on viisainta sitä kuunnella"

(Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat